- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић исписао историју НБА лиге – Србин надмашио легендарног Чемберлена /видео/

© AP Photo / Craig MitchelldyerНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2022
Пратите нас
Српски ас Никола Јокић забележио је 79. трипл-дабл у НБА лиги, престигао је легендарног Вилта Чемберлена и постао центар са највише трипл-даблова у историји. Он је у тријумфу Денвера над Оклахомом резултатом 122:110 постигао 15 поена уз 14 асистенција и 13 скокова, али је имао и чак 10 изгубљених лопти.
С друге стране, у табору „грмљавине“ наступио је Алексеј Покушевски који је постигао шест поена уз седам скокова.
То може само Никола Јокић и нико више. Одиграо је утакмицу испод његовог нивоа, али је опет био на висини задатка када је било потребно. У првом полувремену двоструки узастопни МВП НБА лиге је убацио само два поена, имао је девет скокова и осам асистенција.
Јокић је само у два наврата упутио шут ка кошу из игре, али је његов тим имао осетну резултатску предност - 71:57, пре свега због расположеног Ерона Гордона који је до тог тренутка на свом конту имао великих 23 поена.
Наставак је донео буђење Оклахоме, која је млада екипа и пуна потенцијала. „Српски једнорог“ Алексеј Покушевски је успео да погоди за преокрет Тандера - 93:91, а Јокић је у тим тренуцима био на клупи.
Јасно је тада било Мајклу Мелоуну да мора да убаци „џокера“ у игру и како се Никола вратио, тако су он и Мареј преузели одговорност и ствари су експресно дошле на своје место. Уследила је серија Нагетса 13:2 и питање победника било је решено.
Најефикаснији у Денверу био је Ерон Гордон са 27 поена, пет скокова и три асистенције пратио га је Мареј који је бројао до 24. С друге стране, маестралну партију пружио је Шеј-Гилдџус Александер који је постигао чак 37 поена.
Иначе, Јокић је успео у другом полувремену да забележи и популарни квадрипл-дабл, с обзиром на то да је имао чак 10 изгубљених лопти, што је атипично за "професора кошарке" из Сомбора који се константно поиграва са Американцима и руши рекорде.
Срушио је још један, у легенду је испратио резултат Вилта Чемберлена с којим је делио шесто место на вечној листи кошаркаша у НБА лиги по броју трипл-даблова.
Испред Јокића је тренутно ас Лос Анђелес Лејкерса Леброн Џејмс (105), Џејсон Кид (107), Меџик Џонсон (137), Оскар Робертсон (181) и апсолутни рекордер Расел Вестбрук (194).
Кошаркаши Партизана - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2022
СПОРТ
Од сјаја до очаја и назад – Партизан кроз драму до победе у Атини!
Џејлен Адамс - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2022
СПОРТ
Један Американац мање у Звезди
Грег Попович - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2022
СПОРТ
Америка је још једном видела – нема шале са „лудим Србином“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала