- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Млади Италијан подсећа Новака: Већ сам имао прилику да победим

© AP Photo / Michel EulerЛоренцо Мусети
Лоренцо Мусети - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2022
Пратите нас
Српски тенисер Новак Ђоковић бориће се за осмо полуфинале у каријери на Мастерсу у Паризу, а противник му је Лоренцо Мусети, млади италијански тенисер који игра фантастично током великог дела сезоне. Меч са Новаком показаће који су крајњи домети Италијана који је био јунирски број један, а ове године освојио је два трофеја.
У први мах име Лоренца Мусетија не звучи толико страшно када се на њега гледа као на противника Новака Ђоковића, али је двадесетогодишњи Италијан ове године изашао из сенке и уме да буде изузетно опасан ривал.
Уверио се у то и Карлос Алакарас, светски број један, кога је Италијан савладао у финалу Хамбурга које му је уједно било и прво финале у каријери.
Међутим, у то колико је Мусети незгодан играч уверио се још прошле године Новак Ђоковић када је га је млади Лоренцо шокирао у шеснаестини финала Ролан Гароса.
Мусети је повео са 2:0 у сетовима, али срећом по Новака није имао снаге за више и није могао да издржи. Новак се вратио на 2:2, да би при резултату 4:0 за српског тенисера Италијан предао меч.
Прошло је више од годину дана од тог меча, али се Италијан са осмехом сећа како је баш у Паризу намучио тадашњег најбољег тенисера света.
Мусети се нада да ће поново бити у прилици да поведе против Ђоковића јер је сада много боље физички спреминији за велике мечеве.
„Имам много успомена из Париза, баш прошле године на Ролан Гаросу када сам умало победио Ђоковића. Надам се да ћу сада имати исту прилику“, поручио је Италијан пред четвртфинални меч са српским тенисером.
Мусети игра фантастичан тенис, а као доказ тој тврдњи може да приложи трофеје из Хамбурга и Напуља.
Форхенд му је функционисао на фантастичном нивоу и са разлогом је стигао до 23. места на АТП лсити, иако не би била грешка и да је ушао у Топ 20 тенисера света.
Од почетка турнира у Паризу нанизао је важен победе против Марина Чилића, Николоса Басилашвилија и Каспера Руда, чиме је доказао да може да се носи одлично са далеко искуснијим играчима.
У души је још увек дечак који навија за Јувентус, фудбал му је један од хобија, а изузетно је вешт и у пимповању тениске лоптице.
Таленат италијанског тенисера јасно се видео у јуниорским данима када је стигао и до лидерске позиције међу вршњацима и само се чекало када ће експлодирати на великој сцени.
Игра одличан тенис Мусети, али је још увек километрима далеко од улоге фаворита у мечу са Новаком Ђоковићем.
Српски ас игра на свом омиљеном Мастерс турниру где је рекордер по броју освојених трофеја и по броју одиграних финала.
► Недавно је најбољи српски тенисер говорио за Спутњик.
Френсис Тијафо - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2022
СПОРТ
Американац спасао пет меч лопти, па тражио утеху од скупљача лоптица – Феликс је са друге планете!
Жил Симон - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2022
СПОРТ
Украо је Новаку чарапе и одлази после две деценије /видео/
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2022
СПОРТ
Поен који је трасирао Новаку пут ка четвртфиналу и фрустрирао Руса /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала