- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Путин: Украјина за Запад као да више не постоји, фактички бацају Украјинце у пећ

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2022
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин изјавио је да Украјина данас као да не постоји за Запад и да Украјинце фактички бацају у пећ.

„То можемо да видимо и по начину вођења борбених дејстава. Просто је невероватно шта се тамо дешава. Као да Украјинаца више нема, као да их бацају у пећ. Управо је Украјина, украјински народ, прва и главна жртва намерне тежње ка мржњи према Русима и Русији“, рекао је Путин.

Трагична конфронтација унутар истог народа

Он је истакао да је сукоб са неонацистима био неизбежан јер су ситуацију довели до таквог стадијума да је она постала смртоносна за Русију.
Русија, према речима Путина, добро памти која је била цена победе над фашизмом, док је сада ситуација веома компликована јер се сукоб води практично међу једним те истим народом.
Председник је приметио да је исто тако било након потреса 1917. године, када су људи били нахушкани, а стране државе трљале руке због трагедије народа.
Путин је оценио и да је Запад веома вешто потпаљивао фитиљ за распад Руске Федерације.
Руски председник је истакао и да се Русија са поштовањем односи према украјинском народу, да је то и даље тако упркос трагичној конфронтацији.

Милионима људи подмећу лажну историју

Путин је прокоментарисао и да се милионима људи подмеће лаж да је Украјина ослободила Европу од нацизма.
„То је бесмислица, али ту бесмислицу понављају у Европи. На први поглед, веома угледни људи, али убацују ту глупост у главе милиона људи“, додао је председник.
Он је још истакао да бројне земље нису одустале од идеје о припајању Украјине и повратку територија које су биле одузете Пољској.
Према његовим речима, „ово апсолутно треба прекинути, треба говорити стварне чињенице и причати о томе шта се дешавало у новијој историји“.

Руси неће дозволити уништење и слабљење Русије

Руски лидер је поручио да Руси никада неће дозволити страним државама да ослабе и униште Русију и да ће бранити своју земљу исто онако како су то радили херојски преци.

„Наш став о очувању историјског сећања поједине земље Запада веома иритира. То се дешава већ вековима, а и данас покушавају да нам измакну тло под ногама“, казао је он.

Путин је оценио да ти покушаји сами по себи, наравно, нису у стању да промене прошлост, већ су осуђени на неуспех.
Немогуће је лишити земљу победа које су остварили преци, поручио је руски лидер.
Путин је закључио и да су историја цркве и духовна историја народа неодвојиви од историје руске државе и њен изузетно важан део.
Председник Русије Владимир Путин полаже цвеће - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2022
РУСИЈА
Путин положио цвеће поводом обележавања празника Дана народног јединства
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала