Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић отказао све посете иностранству, данас ванредна седница Владе о КиМ и састанак са Синодом СПЦ

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2022
Пратите нас
Председник Србије Алексанадар Вучић отказао је све посете иностранству због ситуације на Косову и Метохији.
Председник Србије ће данас присуствовати на ванредној седници Владе Србије на којој ће поднети министрима извештај о разговорима са представницима Срба са КиМ, који су најавили повлачење из свих приштинских институција.
Председник ће упознати министре са дешавањима на Косову и Метохији, после одлуке Куртија и врхушке ЕУ да практично баце под ноге Бриселски споразум и покушаја да у дијалог између Београда и Приштине на мала врата прогурају Шолцов и Макронов план, који предвиђа да се Србија не противи чланству лажне државе Косово у Уједињеним нацијама.
Седница би требало да буде одржана око 10 часова, након чега ће се председник Србије састати са амбасадорима Русије и Кине Александром Боцаном-Харченком и Чен Бо.
Како медији наводе, после разговора са кинеским и руским амбасадорима, преко изасланика ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака, Вучић ће обавестити САД и ЕУ о ставовима косовско-метохијских Срба и Србије.
Вучић ће се сутра састати у Патријаршији и са Синодом СПЦ, како би Његову Светост и архијереје упознао са најновијом ситуацијом на КиМ, преносе медији.
Председник Србије се данас извинио великом пријатељу, председнику Египта Абделу Фатаху ел Сисију због отказивања присуства на великом скупу ЦОП 27, који се одржава у Шарм ел Шеику од 7. новембра.
На скупу ће учествовати сви светски лидери од америчког председника Џозефа Бајдена, председника Француске Емануела Макрона, председнице Европске комисије Урсуле Фон дер Лајен, Мохамеда бин Заједа и других.
(Са леве на десно) Градоначелник Звечана Вучина Јанковић, председник Српске листе Горан Ракић, потпредседник Српске листе Игор Симић, министар за заједнице и повратак у тзв. влади Косова Далибор Јефтић и председник општине Лепосавић Зоран Тодић на протесту Срба у Косовској Митровици. - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2022
СРБИЈА
Заказан хитан састанак: Предложено да Срби напусте све институције тзв. Косова на северу покрајине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала