- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Балтичке земље намеравају да изолују Русију од Европе

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаЗаставе на аутомобилима амбасадора Естоније и Литваније испред Министарства спољних послова Русије у Москви
Заставе на аутомобилима амбасадора Естоније и Литваније испред Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2022
Пратите нас
Посланици Балтичке скупштине, коју чине Литванија, Летонија и Естонија, су на 41. седници донели резолуцију о свом ставу о сукобу у Украјини, изражавајући намеру да изолују Русију од Европе.
„Балтичка скупштина подвлачи да је неопходно велико јединство балтичких држава у подршци Украјини и изолацији Руске Федерације од европског друштва“, наводи се у тексту резолуције.
У документу пише да је неопходно да се ојача одбрамбена сарадња балтичких земаља и савезника у Северној Европи и земаља Бенелукса како би се супротставили претњама по безбедност.
Осим тога, посланици су истакли значај и неопходност америчког војног присуства у региону.
Балтичка скупштина је основана 1991. године, њен задатак је остваривање сарадње између парламената Летоније, Литваније и Естоније.
Раније је председник Русије Владимир Путин изјавио да је дугорочна стратегија Запада политика обуздавања и слабљења Русије, као и да су санкције нанеле велику штету глобалној економији. Према његовим речима, главни циљ САД и Европе је да погоршају животе милиона људи.
Летонска застава на улицама Риге - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2022
РУСИЈА
Руска амбасада: Траже од Руса да осуде поступке Москве ако желе да уђу у Летонију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала