- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бизарни догађаји у животу славног фудбалера – откриће гробница и хитна пензија због 50 милиона евра

© AP Photo / Joan MonfortЂерар Пике, Барселона
Ђерар Пике, Барселона - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2022
Пратите нас
Око 250 гробова пронађено је на имању фудбалера Барселоне Ђерара Пикеа у Шпанији, само неколико дана пре него што је објавио да прекида са играњем професионалног фудбала. Славни штопер се опростио од Барсе oве суботе на мечу са Алмеријом.
Сада већ бивши дефанзивац Каталонаца познат је и као велики бизнисмен ван фудбалског терена, а желео је да инвестира у градњу луксузног хотела у чувеном летовалишту у Малаги.
Пике је потрошио око 20 милиона евра за куповину земљишта у месту Коста дел Сол, међутим, пројекат је стопиран након што се појавио неочекивани проблем.
Према писању шпанске „Марке“, на имању које је фудбалер купио, пронађено је 250 гробова. Студије ће утврдити из ког перида потичу гробови.
„Ексхумирали смо око 250 гробница које су у великој већини празне. Постоји могућност да никада нису ни коришћене и да нису довољно вредне да би биле сачуване. Ово је једно од највежих гробља у овом делу Шпаније“, рекао је археолог Алберто Кумпијан за локалне медије.
Кумпијан додаје и да када гробови буду испитани не очекује више никаква одлагања и да ће градња Пикеовог хотела моћи да се настави почетком 2023. године.
У међувремену, 35-годишњи Пике (35) је у четвртак објавио да звршава са активним играњем фудбала и да ће ове суботе против Алмерије одиграти последњи меч у каријери у дресу Каталонаца.
Пике је објавио видео на свом твитер налогу поводом најаве пензионисања, иза кога се крије жеља да помогне матичном клубу и отпише дуг од 50 милиона евра, колико му Барса није исплатила претходних година.
Уз поруку опроштаја од фудбала у видеу се налазе и кадрови из његовог детињства и првих фудбалских корака.
Рођени Каталонац је започео каријеру у чувеној „Ла Масији“, а потом прешао у Манчестер јунајтед са 18 година, где је играо до 22. Међу „Црвеним ђаволима“ је био део састава који је освојио Премијер лигу, ФА куп и Лигу шампиона.
По повратку у Барселону 2008. године постао је неизоставни члан једне од најтрофејнијих екипа у историји фудбала. Са Барсом је освојио осам првенстава Шпаније, седам Купова краља, шест Суперкупова Шпаније, три Лиге шампиона, три Суперкупа Европе и три Светска клупска првенства.
Са репрезентацијом Шпаније је стигао до европског трона у јуниорској и сениорској категорији, као и титуле првака света 2010. године.
Вечерас је одиграо 84 минута, пре него што је аплаузима и загрљајима испраћен са терена. Наравно са сузама у очима...
Гост „Миљановог корнера“ био је фудбалски експерт Раде Богдановић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала