- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Најављено укидање конверзије у грађевинарству

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаИзградња стамбене зграде
Изградња стамбене зграде - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2022
Пратите нас
Решавање проблема грађевинске индустрије, попут измене закона о планирању и изградњи и укидање наплате конверзије земљишта, биће у фокусу ресорног министарства у наредном периоду, речено је на састанку Горана Весића, министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре са привредницима из више од 40 највећих српских грађевинских компанија.
“Привреда је изузетно осетљива на све поремећаје који се дешавају глобално, грађевинска индустрија посебно. Поремећаји цена логистике и грађевинских материјала су до те мере утицали на грађевинску индустрију, која је била мотор раста БДП-а и развоја, да се сада она налази пред великим изазовима”, истакао је Михаило Весовић, директор Сектора за стратешке анализе, услуге и интернационализацију Привредне коморе Србије
Весовић је подсетио на састанку са представницима грађевинских компанија да ПКС негује јавно-приватни дијалог и да је то једини начин да се проблеми привредника предупреде и решавају, саопштила је Привредна комора Србије.
Горан Весић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, поручио је да ће се борити за грађевинску индустрију и да је спреман да чује све проблеме са којима се суочава та грана привреде у Србији.
Позвао је привреднике да у наредном периоду активно учествују у свим изменама и допунама закона и поручио да им ресорно министарство стоји на располагању за предлоге и иницијативе.
„Желим испред свог ресора да направимо праксу да се међусобно виђамо и чујемо који су проблеми у овом сектору и покушамо да их решимо“, поручио је Весић привредницима.
Министар је рекао да ће редовно одржавати састанке са представницима грађевинске индустрије и уз подршку Удружења за грађевинску индустрију ПКС, док су представници компанија имали прилику да министру изложе проблеме са којима се суочавају и потенцијална решења и предлоге, пренео је РТС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала