- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Руски центар: Терористи у Сирији спремају провокације, циљ - да буду оптужени Дамаск и Русија

© AFP 2023 / RAMI AL-SAYED Терориста Нусра фронта
Терориста Нусра фронта - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2022
Пратите нас
Припадници терористичке организације „Џабхат ал Нусра“ (забрањена у Русији) планирају провокације у сиријској покрајини Идлиб, с циљем да сиријске владине снаге и снаге Русије буду оптужене за ударе на цивиле и хуманитарне објекте, саопштио је заменик шефа руског Центра за помирење зараћених страна Олег Јегоров.
Он је додао да терористи припремају лажне видео снимке на којима би се виделе последице инсценираних удара на области где се налазе кампови са избеглицама.
Како је рекао, према информацијама којима располаже Центар, терористи заједно са псеудохуманитарном организацијом “Бели шлемови” планирају провокације у Идлибу, конкретно у насељима Кафер Дијан и Кафер Џалес где се налазе избеглички кампови.
Иста терористичка група је у претходна 24 сата осам пута отварала ватру у зони деескалације – три пута у покрајини Идлиб, једном у покрајини Алепо и у Латакији пет пута.
Јегоров је рекао и да су терористи у Идлибу уз помоћ дронова бацили две експлозивне направе на положаје владиних снага и том приликом је рањено седам сиријских војника.
Башар Асад - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2022
Специјална операција у Украјини
Сиријски председник о специјалној операцији Русије у Украјини: Циљ је успостављање равнотеже у свету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала