- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Историјски пенали и велика шанса за Лавове

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаМане и Сачес у ваздушном дуеу
Мане и Сачес у ваздушном дуеу  - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2022
Пратите нас
На потпуно спектакуларан начин Сенегал је изборио пласман на Светско првенство, утакмица против Египта је ушла у историју афричког фудбала због свега што се дешавало.
Египћани су били домаћини узвратне утакмице пошто су победили у првом дуелу са 1:0, резултат је био истоветан у реваншу, уследили су продужеци, а на крају и пенали у којима је Сенегал имао више среће.
Та утакмица је обележила трећу рунду квалификација, у другој је Сенегал био доминантан и са 16 поена из шест утакмица био први у групи са Тогом, Намибијом и Конгом.
Лавове Теренге, како гласи надимак Сенегала, као селектор предводи бивши репрезентативац Алију Сисе, а највећу снагу има у Садију Манеу, једном од најбољих фудбалера света.
Кључан за екипу на Мундијалу биће капитен Калиду Кулибали, дефанзивац Челсија, а на средини терена ће преводник бити Идриса Гај, 33-годишњи фудбалер Евертона.
Са таквим именима све осим пласмана у нокаут фазу би био дебакл, имајући у виду да ће Сенегал играти у Групи А против Холандије, Еквадора и домаћина Катара.
Распоред
21. новембар
19.00 Сенегал - Холандија
25. новембар
16.00 Катар - Сенегал
29. новембар
18.00 Еквадор - Сенегал
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала