- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Техеран оптужио Кијев да је одбио састанак о наводној испоруци иранских дронова Русији

© Sputnik / Антон Быстров / Уђи у базу фотографијаЗастава Ирана
Застава Ирана - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2022
Пратите нас
Министар иностраних послова Ирана Хусеин Амир Абдолахјан оптужио је кијевске власти да су одбиле да се састану са иранским стручњацима по питању наводне испоруке дронова Москви.

„Постојао је договор са министром спољних послова Украјине Дмитријом Кулебом да, уколико Кијев располаже било каквим документарним доказима да је Русија користила иранске дронове против Украјине, да нам их покажу. Требало је да се одржи и састанак пре две недеље у једној од европских земаља, међутим, иако смо ми допутовали тамо и чекали 90 минута, украјинска делегација се није појавила“, казао је ирански дипломата.

Иначе, Техеран категоричи одбацује било какве тврдње да је Иран испоручиао Русији беспилотне летелице за употребу у конфликту у Украјини.
То је потврдио и стални представник Ирана при УН Амир Саид Иравани, као и портпарол иранског Министарства иностраних послова Насер Канани.
Тим поводом оглашавали су се бројни руски званичници, а портпаролка руског спољнополитичког ресора Марија Захарова казала је својевремено да се тема куповине иранских дронова од стране Русије намерно потенцирала у америчким медијима.
Стални представник Русије у УН Василиј Небензја - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2022
Специјална операција у Украјини
Руски амбасадор у УН: Лажне оптужбе да Русија набавља иранске дронове
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала