- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Сергеј Полуњин: Због Путина кроз ватру и воду /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићМаша и Сергеј Полуњин
Маша и Сергеј Полуњин - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2022
Пратите нас
Владимира Путина одавно подржавам и прошао сам кроз воду и ватру због тога. Чини ми се да људи треба максимално да се мобилишу за подршку своје земље и председника. Сматрам да он све ради исправно, осмишљено, каже гостујући у емисији „Маша и...“ Сергеј Полуњин.

Један од најпознатијих балетских играча данашњице, Сергеј Полуњин недавно је приредио хуманитарни концерт у Народном позоришту у Београду. Током пробе пред наступ, Полуњин, који је рођен у Украјини, за Спутњик је открио да ли се навикао да се његов родни град Херсон сада налази у – Русији.
„Рођен сам у Херсону, моји деда и баба су ту дошли из Иванова, а са друге стране из Кубања, један део је био у Сибиру. Зато се мој деда поносио што је Рус. Бака је увек веома лепо говорила о Русији. Отуда је увек био присутан осећај да сам Рус. Чак и кад сам отишао у Енглеску и кад су ме питали одакле сам а ја одговарао – из Украјине, рекли би ми – а, дакле, Рус. Сви који су одатле, Пољаци, Украјинци, сви су за њих били Руси. И према мени су се тако односили. Сад је веома чудно што се све променило. У совјетско време сви су се кретали тамо-вамо, а у Украјини живи баш огроман број Руса, било у Кијеву, или Харкову, Херсону, Дњепропетровску, Одеси. Тај фактор се не може никако занемарити. Надам се да ће ускоро престати претње по руско становништво и да ће сви почети да живе мирно и заједно“, објашњава балетски уметник.
Полуњин је са нама поделио и колико је захтевно стварати и радити под околностима у којима се тренутно налази свет али и колико се после почетка специјалне војне операције у Украјини променио његов поглед на Запад.

О емисији „Маша и ...“

„Маша и ...“је емисија портала Спутњик Србија у којој новинарка Маша Радовићу форми кратког видео-интервјуа разговара са познатим личностима из света политике, културе, спорта... Емитује се сваке друге недеље у 19.00.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала