Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Прочитана Фон дер Лажен! Западна акција укидања Србије – таблице само маска за много опаснији план

© Tanjug / AP/Johanna GeronУрсула фон дер Лајен
Урсула фон дер Лајен - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2022
Пратите нас
Усред гужве и хаоса око промене регистарских таблица на северу Косова и Метохије, Запад је протекле недеље покренуо много опаснији план – да дефинитивно натера Србију да потпуно одустане од Косова и Метохије.
Перфидне намере открила је председница европске комисије Урсула фон дер Лајен која је најавила да ће француско-немачки план за Косово бити укључен у Бриселски дијалог.

Западна награда за Приштину

Значи, уместо да казне Приштину која јавним порукама и конкретним делима, потпуно укида Бриселски споразум – пошто Курти и његова војска поручују да им не пада напамет да оснују ЗСО, а планирају насилно, бесправно и противно споразумима да одузимају српске аутомобиле које немају таблице лажне државе – Западни заштитници спремају велику награду за Албанце.
Тачније, на исти начин како Курти и и Приштина газе све правне норме и договоре, тако и челници ЕУ брутално превазилазе и поништавају овлашћења која имају.

План је јасно обелодањен – да Србија прихвати „оригиналну идеју“ Шолца и Макрона и да омогући да самопризната и наказна „држава“ Косово постане чланица Уједињених нација до 2033. године.

Да ли је истовремено план и да се потпиривањем хаоса на северу Косова и Метохији, Београд примора на наказни париско-берлински „компромис“ којим се укида Србија?
Да ли је истовремено био план и да се Србима објасни да је Бриселски споразум мртав тако да се они принуде на излазак из свих привремених косовских институција што су и учинили?
Да ли је даље план, да се под тим условима, потпали буктиња на северу КиМ како би Београду био стављен на сто (или испод стола), папир о одустајању од јужне покрајине по моделу – узми или остави?
Да ли је план да Срби са Косова и Метохије буду заробљени као таоци да би се Србија принудила да потпише све, да укине сопствену државу како би добила обећање за чланство у скрханој и офуцаној ЕУ у будућем неизвесном тренутку?
Да ли је то пут и да Србија одустане и од самосталности, брзински уведе санкције Русији, окрене леђа свим партнерима и капитулира?

ЕУ изашла из мандата

Урсула фон дер Лајен добро зна, као што знају сви, да Европска унија по Резолуцији Уједињених нација нема апсолутно никакав мандат да одређује статус Косова и Метохије.
Урсула фон дер Лајен одлично зна да је Европска унија по мандату УН само посредник у дијалогу о техничким и нестатусним питањима којима би требало да се омогући нормалан живот на Косову и Метохији.
Урсула фон дер Лајен одлично зна да лидери европских земаља, па биле то и Француска и Немачка, као ни бриселски намештеници и чиновници, немају никаква овлашћења да званично предлажу решење за статус Косова и Метохије.
Снага њихових предлога је потпуно иста као да своје идеје о будућности Косова јавно изнесу Пакистан, Чиле, Катар, Египат или Доминиканска република.

Србија не наседа на играрије

За будући статус Косова надлежан је једино Савет безбедности Уједињених нација који би требало да верификује евентуални будући договор Београда и Приштине.
До тада, на снази су Резолуција 12 44 и норме међународног права које кажу да је Косово и Метохија саставни део државе Србије.
Зато, Србија неће насести на јефтине играрије бриселских бирократа који би требало више да размишљају о томе како ће народ да им презими.
Београд је, према нашим информацијама, потпуно прозрео бриселку игру и неће се упецати у наивну и јефтину замку.
Било би добро да и Фон дер Лајен (која је под истрагом и у вези са набавком вакцина против корона вируса) престане да лаже све нас и саму себе да је Брисел, који не може да примени ни досадашње споразуме, спреман да смисли, постигне и реализује историјски договор Београда и Приштине.
Било би добро да она не буде Фон дер Лажен!
Виола фон Крамон - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2022
СРБИЈА
Виола фон Срамон понижава Србију: Да ли је следеће да нас изводе из кућа и вешају на Теразијама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала