- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

У инат Украјини – трећи узастопни Мундијал за Иран

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Уђи у базу фотографијаИрански репрезентативци на тренингу у Москви
Ирански репрезентативци на тренингу у Москви - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2022
Пратите нас
Узалуд труд и џаба им све – тако се у најкраћем могу описати покушаји ФС Украјине да за зеленим столом издејствује избацивање репрезентације Ирана са Мундијала, због наводне подршке те државе Русији.
Наравно, то се неће догодити и Иран ће наступити на свом шестом Светском првенству, трећем узастопном после Бразила и Русије.
Сасвим сигурно и силовито, Иран је до Мундијала стигао кроз квалификациону Групу А где је на десет мечева освојио 25 поена, уз осам победа и по један реми и пораз.
Оба неуспеха су забележена против Јужне Кореје која је остала другопласирана, али место у Катару није било упитно за екипу коју је предводио хрватски тренер Драган Скочић.
Ипак, он неће бити уз тим на Мундијалу, смењен је, а на његово место је постављен Карлос Кеирош, португалски тренер који је претходно чак осам година провео на селекторској позицији Ирана.
Неће бивши тренер Манчестер јунајтеда имати лаган посао, ривали ће у Групи Б бити Енглеска, САД и Велс, али је сасвим сигурно да ће тим предвођен капитеном Ехсаном Хајсафијем, везњаком Алирезом Јаханбакшом и нападачем Сардаром Азмуном дати све од себе за добар резултат.
Распоред
21. новембар
16.00 Енглеска – Иран
25. новембар
13.00 Велс – Иран
29. новембар
22.00 Иран – САД
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала