- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Америка види брз повратак кући

© AP Photo / Jack DempseyФудбалер Челсија и репрезентативац САД – Кристијан Пулишић
Фудбалер Челсија и репрезентативац САД – Кристијан Пулишић - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2022
Пратите нас
Није било Американаца у Русији пре четири године, а мало је недостајало да их не буде ни у Катару – имали су исти број бодова као Костарика у квалификацијама, али их је гол-разлика одвела даље.
На 14 мечева половичан учинак Америке, седам победа, али четири ремија и три пораза, за укупно 25 поена и треће место, иза Канаде и Мексика у трећој рунди америчких квалификација.
Забрињавајуће за Америку били су ремији са Салвадором и Хондурасом, али је пораз од Панаме био знак да је место у Катару упитно, што је било апсолутно видљиво у последњем колу.
Убедљиве победе над Панамом (5:1) и Хондурасом (3:0) донеле су Америци осам голова предности над Костариком и три бода више пред последњи дуел па их није превише заболео пораз од 2:0.
Али, селектор Грег Берхалтер сасвим сигурно да није задовољан целим процесом, нарочито ако се узме у обзир да ће на Мундијалу играти у Групи Б против Енглеске, Велса и Ирана.
Велику обавезу да избегну рани одлазак кући имаће предводници репрезентације, офанзивац Кристијан Пулишић, дефанзивац и капитен Вокер Цимерман, а много се очекује и од младог везњака Тајлера Адамса.
Распоред
21. новембар
22.00 САД – Велс
25. новембар
22.00 Енглеска – САД
29. новембар
22.00 Велс – САД
► Недавно је у Београд стигао и трофеј Светског првенства.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала