- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Победа фудбала над политичком кампањом

© AP Photo / Matt DunhamГарет Бејл
Гарет Бејл - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2022
Пратите нас
Невероватно су звучали позиви делова западне јавности да би фудбалери Велса у финалу баража за пласман на Мундијал требало да препусте победу Украјини, у некаквом симболичком поступку.
Нису Велшани пали на те приче, са 1:0 су у Кардифу победили Украјину и обезбедили себи позицију на Светском првенству пошто су претходно, у полуфиналу, са 2:1 били бољи од Аустрије.
Пет поена је фалило Велсу да обезбеди директан пласман на Мундијал из квалификационе Групе Е, али је Белгија била толико доминантна да су шансе за то биле готово немогуће.
Укупно 15 бодова из осам утакмица, четири победе, три ремија и два пораза, пали су у заборав после гола Гарета Бејла за победу над Украјином, која је донела и карту за Катар.
Да ће бити лако у Групи Б – неће, али је сасвим сигурно да ће Велшани оставити срце на терену против ривала, Енглеске, САД и Ирана, тражећи место у нокаут фази.
Селектор Роб Пејџ, који је преузео екипу пошто је легендарни Рајан Гигс морао да оде због судског процеса, има највеће поверење у капитена Бејла, искусног голмана Вејна Хенесија, а од великог значаја биће и улога Арона Рамзија који ће тражити своју шансу за повратак у стару форму.
Распоред
21. новембар
22.00 САД – Велс
25. новембар
13.00 Велс – Иран
29. новембар
22.00 Велс – Енглеска
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала