- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Урошевић спасио Партизан и шампионску трку у 85. минуту /видео/

© Фото: ФК ПартизанСлободан Урошевић, Партизан - Чукарички
Слободан Урошевић, Партизан - Чукарички - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2022
Пратите нас
Фудбалери Партизана савладали су ТСЦ у Бачкој Тополи у дербију 18. кола са 3:2 после велике борбе и преокрета. Човек одлуке био је леви бек Слободан Урошевић који је донео тријумф црно-белима поготком из слободног ударца у 85. минуту.
Намучио се Партизан на овом мечу, поготово што утакмица још није ни почела, а домаћин лако повео са 1:0 преко Раткова у првом минуту.
Тражио је Партизан дуго свој ритам, али је ТСЦ био равноправан ривал који је стварао проблеме Београђанима из контри. Ипак, у финишу првог дела видели смо тренутак мајсторије Бибраса Натха који је прецизним ударцем изједначио на 1:1.
ТСЦ је друго полувреме отворио с неколико опасних напада, а питање је у ком смеру би меч отишао да је Јовановић погодио из добре позиције у 66. минуту. Овако, домаћин је кажњен у 70. када је Саничанин после гужве повисио на 2:1.
Међутим, екипа Жарка Лазетића успела је да се врати у меч. Играо се 80. минут, Цветковић је одлчино проиграо Мирчевског који је шокирао госте - 2:2.
Многима се тада учинило да Партизан неће имати снаге за нови повратак, али тако није мислио Слободан Урошевић. Одлука Натха да му препусти слободан ударац са око 20 метара испоставила се као пресудна.
Леви бек је сјајно нациљао и погодио и донео три бода Партизану, али и сачувао какву-такву шампионску трку са Црвеном звездом.
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала