- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Украјински енергетски холдинг: У случају дуготрајног нестанка струје, могућа евакуација дела Кијева

© AP Photo / David GoldmanКијев ноћу
Кијев ноћу - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2022
Пратите нас
Кијев може бити евакуисан уколико не буде могуће да се оперативно обнови енергетска инфраструктура Украјине, изјавио је извршни директор украјинског енергетског холдинга ДТЕК Дмитриј Сахарук.
Он је истакао да је могуће потпуно или делимично искључење струје у Кијеву и Кијевској области у случају нових напада на енергетску инфраструктуру. Уколико не буде пронађен резервни извор напајања и уколико се температура ваздуха спусти испод нуле, то ће бити повод за делимичну евакуацију, додао је Сахарук.
„Питање је колико ће бити потребно времена да се систем покрене након потпуног нестанка струје. Ако се систем покрене аутоматски и уколико буде постојао извор напајања који ће омогућити да се прикључи Кијев, онда је то питање сати док се систем не покрене“, прецизира он.
Међутим, како додаје, ако буду морале да се поправљају трафостанице или водови, онда се ту не ради о сатима, и у том случају „ситуација је гора“.

„Посебно ако температура напољу буде у минусу, ту је онда у питању и грејање. У том случају, ако не буде могуће да се поново укључи струја, односно ако не буде могуће да се систем укључи због недостатка извора напајања (за шта је потребно много сати, а напољу је хладно), у том случају се могу покренути питања евакуације једног дела становништва“, рекао је директор највеће енергетске компаније у Украјини за телевизију „Рада“.

Амерички лист „Њујорк тајмс“ раније је објавио да су у Кијеву почеле припреме за „потпуну евакуацију“ становника украјинске престонице.
Кијев - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2022
Специјална операција у Украјини
УЖИВО У Кијеву и седам области Украјине велике рестрикције струје; Зеленски: Спремни смо на све
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала