Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић представнику Квинте пренео став Србије поводом ситуације на КиМ

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић на састанку са Србима из региона
Председник Србије Александар Вучић на састанку са Србима из региона - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са потпредседником Владе и министром спољних послова Италије Антонијом Тајанијем, којем је, као представнику једне од земаља Квинте, објаснио ставове Србије поводом најновијег развоја ситуације на Косову и Метохији.
Вучић је рекао да ће се Србија, као и до сада, понашати озбиљно и одговорно, поштујући своје обавезе и опредељење да чува мир и стабилност, који Приштина угрожава својим једностраним актима и акцијама, саопштила је служба за сарадњу с медијима председника Србије.
„Последњи такав неодговоран корак Приштине изазвао је гнев Срба са севера Косова и Метохије“, објаснио је председник шефу италијанске дипломатије Тајанију.
Тајани је рекао да су нарастајуће тензије забрињавајуће, изразивши наду да ће бити сачувани мир и стабилност и да ће Србија томе дати свој допринос.
Он је, такође, позвао да се предност да дијалогу.
Председник је честитао Тајанију ступање на одговорну дужност, а овом приликом су двојица саговорника изразили наду да ће њихова сарадња у будућности бити добра, на темељима личног односа изграђеног док је Тајани био председник Европског парламента.
Двојица званичника очекују интензивнији политички дијалог Србије и Италије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала