- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шок у Пиониру – Задар победио Звезду у Београду после 12 година!

© Фото: АБА лига/Драгана СтјепановићЗвезда - Задар, Петрушев
Звезда - Задар, Петрушев - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2022
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде забележили су први пораз у регионалном такмичењу и продубили евролигашку агонију коју доживљавају. Од црвено-белих био је бољи Задар који је славио у Пиониру са 98:96 у оквиру шестог кола АБА лиге и забележио први тријумф у Београду после 12 година.
Силовито је Звезда почела утакмицу, повела са 9:2 и ништа није наговештавало изненађење и проблеме за домаћина у београдском „храму кошарке“.
Али, корак по корак, на крилима разиграних Јордана и Рамљака, Задар се разгоропадио и до одласка на одмор убацио чак 50 поена, решивши у своју корист први део - 52:41.
Колико је Звезда била лоша у првом полувремену, а појединци индиспонирани, сведоче и речи тренера Владимира Јовановића на једном тајм-ауту.
„Хеј, 'ајде бре играј са енергијом више бре! Слушај, одбрана све преузимај, фаул до бонуса је л' јасно? Ало бре више, ајде енергија,изгубили смо лопту? Трчи назад, заустављај лопту, број играче, уђи у одбрану, хеј! Вукљамо се по терену“, викао је Јовановић.
© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICЗвезда - Бајерн, Евролига
Звезда - Бајерн, Евролига - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2022
Његовим пуленима је требало доста времена да заиграју онако како се од њих очекује, а док су се црвено-бели „тражили“ у трећој четвртини, Задар је у сјајном ритму побегао на највећих 19 поена разлике (75:56).
Али, нису гости могли да одиграју целу трећу деоницу у истом ритму, у самом финишу су попустили и омогућили Звезди да серијом од 10:0 ипак уђе у последњу четвртину са подношљивих девет поена заостатка 66:75.
Задар је одолевао Звезди у последњој четвртини. Иако је Бранко Лазић тројком смањио на 75:80, гости су нашли начин да се одлепе. На два минута пре краја Звезда је пришла на три поена тројком Бентила (92:89), а Жганец у следећем нападу бацио лопту у руке противничким играчима па је Недовић приближио црвено-беле на 92:91.
Међутим, у финишу је све у своје руке узео Аријан Лакић и тешким шутем за 96:91 донео победу Задру, прву над Звездом у Београду после 12 година. Гости су у пенал-завршници сачували предност и прославили вредан тријумф.
Јордано је убацио 23 поена, Дрежњак је додао 22, док је Рамљак са 20 поена комплетирао сјајни трио кошаркаша Задра који су донели победу свом тиму. Двоцифрени су били и Жганец и Лакић.
Треба напоменути и да гостима на овом мечу због повреде мишића није могао да помогне најбољи играч Лука Божић.
У редовима Звезде, Бентил је постигао 19 поена, а Вилдоза 16 уз 11 асистенција. Двоцифрен је био и Недовић са 13 поена, али то није много помогло црвено-белима.
Standings provided by Sofascore
Гост Миљановог корнера био је некадашњи кошаркаш Звезде Владимир Штимац
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала