- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Декијев мали је „хоботница“: „Без њега би примили 110 голова“ /видео/

© Фото : Јутјуб/ФК ИнтерФилип Станковић
Филип Станковић - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2022
Пратите нас
Филип Станковић (20), син легенде Црвене звезде Дејана Станковића, уписао је минулог викенда чак десет одбрана на мечу холандске Ередивизије против Фејенорда, упркос поразу од 2:0.
Иако чува мрежу најгорег тима у лиги, Волендама, млађани Станковић с времена на време привлачи пажњу медија добрим партијама и одбранама.
Истина, није лако када примите 35 голова на 13 утакмица, али многи љубитељи холандског фудбала који гледају утакмице његовог тима, сматрају да би мрежа Волендама била и пунија да је не чува син Звездине легенде.
„Без њега би примили 110 голова“, навео је један навијач.
Филип у Холандији наступа као позајмљени играч Интера. За сада, може да буде задовољан својим учинком, на терену је провео сваки минут, сакупио је велики број одбрана и показао је да је спреман за сениорски фудбал.
Према извештајима скаута, одликује га добар рад ногу, сјајно се сналази када мора да брани њима, затим брзи рефлекси јер одлично реагује на шутеве из близине. На крају, експлозиван је и за кратко време се спушта на земљу.
© Sputnik / Лола ЂорђевићТренер Црвене звезде Дејан Станковић
Тренер Црвене звезде Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2022
Оно што му је мана је што у ситуацијама један на један пребрзо пада на земљу и даје нападачу могућност да га лако савлада. Ни игра ногом му дефинитивно није јача страна. Иако понекада пошаље квалитетну, употребљиву, дугу лопту, веће су шансе да ћемо видети нетачно и недовољно добро испуцавање.
Без технике и доброг прегледа игре, главни циљ му је да се ослободи лопте.
Дакле, у мору голмана, тренутно нема нешто што га посебно истиче, просечан је чувар мреже. Међутим, ако настави да брани на солидном нивоу и уколико се посвети исправљању свих наведених недостатака, може да има фину каријеру.
Можда не славну као тата, али не могу сви да бране за Реал и Манчестер сити, зар не?
► Недавно је гост емисије Миљанов корнер био новинар Небојша Петровић који је говорио о Светском првенству.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала