Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Курти: Избори у општинама на северу, ниједна наша акција није изненадила Америку и ЕУ

© AP Photo / Visar KryeziuАљбин Курти
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2022
Пратите нас
Аљбин Курти, премијер привремених институција у Приштини, изјавио је данас да ће у четири општине на северу Косова и Метохије, у којима су градоначелници поднели оставке, бити одржани избори, преноси Газета експрес.
Курти је на конференцији за медије рекао да су прошле године одржани локални и републички избори и да жали што ће на изборе изаћи општине у којима су председници Српске листе поднели оставке.
„Прошле године су одржани и државни и локални избори. Ове године избори су одржани иу Покрету Самоопредељење. Избори су готови. Нема више избора“, рекао је Курти, преноси „Косово онлајн“.
Додао је да му је жао што ће сада морати да се одржавају избори у општинама на северу покрајине у којима су градоначелници поднели оставке.
„Они су могли да наставе свој мандат, али ове оставке јасно воде до избора у тим општинама“, додао је Курти.
На питање новинара да ли то што није слушао савете Сједињених Америчких Држава и ЕУ значи да су односи са њима поремећени, Курти је рекао да ниједна акција Владе коју води није изненадила Америку или ЕУ, преноси Љајми.
„Ниједна наша акција није изненадила ниједног америчког или европског званичника, у сталном смо контакту с њима. Имамо САД као пријатеље и партнере, тако да пријатељи и партнери не пишу она саопштења која сте цитирали. Нема таквог извештаја, наравно, то је увреда и за САД које су демократска држава. Наше партнерство са њима, наш савез са њима је савез заснован на вредностима и циљевима са заједничким интересима. Једном смо одложили одлуку, за месец дана и договорили смо се да је то последње одлагање“, рекао је Курти.
Он је додао да се два пута недељно састаје са америчким и амбасадорима земаља ЕУ.
Председник Србије Александар Вучић долази на конференцију за медије - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2022
СРБИЈА
Вучић: Настављамо да чувамо националне интересе
Ивица Дачић - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2022
СРБИЈА
Дачић: Приштина подноси захтев за пријем у ЕУ, Србија креће у хитне разговоре
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала