- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Мијатовић: Русији је нанета велика неправда

© AFP 2023 / Pierre-Philippe MarcouПредраг Мијатовић
Предраг Мијатовић - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2022
Пратите нас
Иако се изборила за бараж и прилику да се домогне Мундијала у Катару, Русија је одлуком фудбалских моћника избачена са такмичења због ситуације у Украјини, слично као и Југославија 1992. године.
Предраг Мијатовић, који је требало да предводи „Плаве“ на Европском првенству у Шведској, сматра да је Русији нанета велика неправда.
„Тада сам мислио исто што мислим и данас. То је једна велика неправда према спортистима. Спорт је нешто најчистије на свету, спорт је такмичење, спорт је тражење себе кроз једну здраву атмосферу. Kакве везе има политика са спортом? Kакве везе имају политичке одлуке са спортом? Ко то има право да спортистима једне земље забрани да се такмиче због неких политичких одлука с којима они немају ништа? То је потпуни апсурд“, оценио је Мијатовић у интервју за хрватски Индекс.
Пеђа истиче да му је потпуно нелогично да руски спортисти не могу да се такмиче.
„Нејасно ми је да једна нација, препуна фантастичних спортиста кроз историју, не сме учествовати ни на једном такмичењу. Због чега? Kакве везе руски спортисти имају с политиком? Јасно ми је да политичке одлуке могу бити усмерене ка неким другим сферама социјалног живота и са тим се апсолутно слажем, али спорт пустите на миру“, апелује Мијатовић.
Легендарни нападач каже да спорт мора бити изузет из било ког пакета санкција.
„Ти су људи читав свој живот уложили у спорт, крваво су тренирали и сад им неко не допушта да се баве оним што најбоље раде. Зашто? Зато што бране боје неке земље, па због тога? Не разумем. Потпуно нелогична и глупа одлука и да се питам, а не питам се, спорт би сигурно био изузет из свих пакета санкција некој држави јер је ово потпуни апсурд“, закључио је Пеђа Мијатовић.
► Гост емисије Миљанов корнер био је новинар Небојша Петровић који је говорио о Светском првенству
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала