- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Руска амбасада у БиХ: Жалосно да је БиХ против резолуције о борби против нацизма

© PixabayРусија
Русија - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2022
Пратите нас
Амбасада Руске Федерације у БиХ саопштила је данас да је жалосно што је међу противницима руске резолуције о борби против глорификације нацизма била и БиХ, која је, како је наведено, раније не само подржавала овај пројекат, већ била и један од његових коаутора.
„У овом кораку видимо удар на традиције антифашизма које су историјски јаке на овом подручју, што је искључиво проузроковано погрешно схваћеним вредностима и неоправдано изоштреним осећајем солидарности са Западом у контексту украјинске кризе“, навели су из Амбасаде коментаришући гласање представника Мисије БиХ при УН против руске резолуције о борби против величања нацизма која је осмишљена да спречи ревизију историје.
У саопштењу се истиче да се „у Украјини и преко Украјине фактички рехабилитује нацизам“, те да је „потпуно неприхватљиво да се проблем неонацизма посматра као монета за поткусуривање у покушајима тзв. колективног Запада да се обрачуна са Русијом“.
Трећи комитет Генералне скупштине УН у петак је усвојио руски нацрт резолуције о борби против величања нацизма.
За документ под називом „Борба против величања нацизма, неонацизма и других типова праксе које доприносе ескалацији савремених облика расизма, расне дискриминације, ксенофобије и нетрпељивости повезане са њима“ гласало је 105 земаља, 52 су биле против, међу којима и БиХ, док је 15 било уздржано.
Уједињене нације  - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2022
РУСИЈА
Комитет УН одобрио резолуцију Русије о борби против величања нацизма
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала