- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Може ли Лева „сам“?

© Sputnik / Константин Чалабов / Уђи у базу фотографијаРоберт Левандовски
Роберт Левандовски - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2022
Пратите нас
Једна од највећих звезда на предстојећем Светском првенству биће фудбалер Барселоне Роберт Левандовски који ће на свом последњем Мундијалу пробати да направи велики резултат. Само, питање је какву ће имати помоћ од саиграча.
На импресиван начин је Пољска стигла до Светског првенства у Катару, али је тренер Пауло Соуза отишао са клупе у децембру и преузео Фламенго у Бразилу.
Иначе, Пољаци су били другопласирани у квалификационој групи иза Енглеске. Нови селектор је Чеслав Михнијевич, а Пољаци ће јурити пласман у нокаут фазу први пут од 1986. године.
Главни задатак биће му да уклопи преискусне и неискусне играче у екипи, те да одблокира Левандовског. Пољска ће се највише ослањати на чувеног нападача Бајерна, сада Барселоне, који је постигао 76 голова за репрезентацију, али никада није дао гол на Светском првенству.
Поред Левандовског, пажњу навијача привући ће Аркадијуш Милик, Карло Свидерски, Криштоф Пјонтек те Пјотр Зелински. Мада, обично је Пољској била мана то што Лева није имао праву подршку.
Када се гледа група у којој ће играти Пољска, највећи фаворит за пролазак даље је Аргентина, док би на папиру борбу за друго место требало да воде управо Пољска и Мексико.
Распоред
22. новембар
19.00 Мексико - Пољска
26. новембар
16.00 Пољска - Саудијска Арабија
30. новембар
22.00 Пољска - Аргентина.
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала