- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Волстрит џурнал: Закерберг планира да отпусти хиљаде запослених

© AP Photo / Jeff ChiuОснивач Фејсбука Марк Закерберг
Оснивач Фејсбука Марк Закерберг - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2022
Пратите нас
Технолошка компанија „*Мета“, матична компанија друштвених мрежа *Фејсбук и *Инстаграм, планира да отпусти хиљаде запослених, објавио је Волстрит џурнал.
Број запослених у компанији Мета за који се очекује да ће изгубити посао могао би бити највећи до сада. Извори откривају су да менаџмент компаније планира да саопшти лоше вести запосленима већ у среду, преноси Волстрит џурнал.
Портпарол компаније Мета није коментарисао ове наводе, али се позвао на недавну изјаву генералног директора Марка Закерберга о „малом броју области високог приоритета за раст“ на које компанија планира да се фокусира. Тада је Закерберг јасно ставио до знања да ће неки Мета тимови „значајно расти“, док ће већина других „остати или ће се смањити“ током следеће године.
У међувремену, цена акција компаније пала је за више од 70 одсто ове године. Руководство Мете навело је погоршање макроекономских трендова као главни узрок, а међу факторима који негативно утичу на пословање, компанија је навела оштру конкуренцију ТикТока и улагања од 15 милијарди долара у платформу виртуелне реалности која је, упркос Закерберговом уверењу у њен значај за будућност, оставила кориснике „у великој мери неимпресионираним“.
Технолошки гигант је такође погођен низом финансијских казни на међународном нивоу. Прошлог месеца, турски надзорник конкуренције наложио је Мети да плати казну од 18,63 милиона долара, након што је открио да је спајање корисничких података са Фејсбука, Воцапа и Инстаграма дало компанији неправедну предност у оглашавању.
Такође у октобру, руска федерална служба за финансијски надзор прогласила је Мету терористичком и екстремистичком организацијом, након одлуке московског суда у марту да компанију означи као екстремистичку организацију.
Прошле године, руски суд је изрекао Мету казне од преко 40 милијарди рубаља.
Све Метине активности и услуге, са изузетком Воцапа забрањене су у Русији након што је америчка фирма оптужена да дозвољава говор мржње против руских држављана на својим платформама и одбија да уклони оно што је Москва сматрала лажним садржајем о сукобу у Украјини.
Мета је демантовала наводе да је дозвољавала русофобију на својим платформама, преноси РТ.
* (Активности „Мета“ - друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм забрањене су у Русији као екстремистичке)
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала