- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Британци највећи национални и државни непријатељи Србије и Српске

© YouTube/RTRS vijesti, snimak sa ekranaМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2022
Пратите нас
Британци су највећи непријатељи Србије и Српске. Уз амбасадора САД у БиХ они контролишу опозицију у Српској, изјавио је председник РС Милорад Додик.
"Лично не држим до њиховог става, јер априори знам да је негативан према нама и зато веома опрезно са мном отварају теме за разговор", рекао је Додик за „Уна“ Телевизију.
Додик је истакао да је у протеклом периоду у Српској много ствари урађено добро, а да незадовољна мањина ствара атмосферу која урушава мишљење о томе.
"Већ сам 20 година на власти са малим прекидом, а моја партија СНСД има највећу подршку", рекао је Додик.
Он је истакао да је увек уз народ и да је то формула за успех и да СНСД никада ништа није радио спекулативно, па ни на посљедњим општим изборима у БиХ.
"Потврда овога јесте 50.000 људи на митингу СНСД-а у Бањалуци. То је мени драже од изборне победе и није забележен никада толики број људи на неком скупу у Бањалуци", додао је Додик.
Он је поновио да се амбасаде САД и Велике Британије у БиХ уплићу у све и да су увијек су против Срба, не желе да буде консолидован српски национални корпус, нити да се уједине Република Српска и Србија.
"Потцењују државну политику Срба тиме што кажу Косово се може одвојити из Србије, а Српска мора да нестане у тамници која се зова БиХ", рекао је Додик.
Он је поновио да је јасно рекао да треба вратити уставну БиХ, у супротном ће Република Српска, у неком тренутку, донети одлуку о самосталности, преноси РТРС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала