- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Имаћу велику најаву следеће недеље“: Нова порука Трампа

© Фото : OCTAVIO JONESБивши амерички председник Доналд Трамп на митингу својих присталица на Флориди
Бивши амерички председник Доналд Трамп на митингу својих присталица на Флориди - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2022
Пратите нас
Бивши амерички председник Доналд Трамп наговестио је да ће објавити кандидатуру за председничке изборе 2024. године, већ у току следеће недеље, када је на политичком скупу у Охају поручио да ће саопштити "велику најаву“ 15. новембра.
"Имаћу веома велику најаву у уторак, 15. новембра у Мар-а-Лагу у Палм Бичу на Флориди", рекао је Трамп присталицама у понедељак, на митингу републиканских кандидата уочи америчких међуизбора који се одржавају данас, преноси Ројтерс.
Трамп је одбио да изнесе том приликом више детаља, и објаснио да не жели да „одвраћа пажњу од сутрашњих веома важних, чак и кључних избора“.
Американци данас гласају на изборима који могу да доведу до тога да републиканци преузму контролу над једним или оба дома Конгреса.
Независни аналитичари предвиђају да ће републиканци вероватно освојити још око 25 места у Представничком дому, што је више него довољно да имају већину, а такође би могли да добију и једно додатно место у Сенату које им је потребно за контролу над овим домом америчког Конгреса, наводи британска агенција.
Амерички председник Џозеф Бајден у понедељак је упозорио да би победа републиканаца могла да ослаби демократске институције у САД.
Зашто су ови избори драматични и по чему се разликују од претходних и шта кажу анкете погледајте опширније у емисији Свет са Спутњиком:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала