- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Кенгури са упалом мишића

© Фото : ФК Црвена звездаМилош Дегенек, фудбалер Црвене звезде
Милош Дегенек, фудбалер Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2022
Пратите нас
Аустралија у Катар стиже са слабијим тимом него што је то било у претходних 10 или 15 година када смо рецимо гледали на делу мајсторе попут Тима Кејхила. Кенгури су до Светског шампионата стигли после дугачких квалификација и пенала. На Мундијал иду миксом старијих и млађих играча које је одабрао селектор Грејем Арнолд.
Сокероси су се до великог такмичења, петог Мундијала у низу, домогли кроз иглене уши тако што су победили Перу после пенала.
Херој је био резервни голман Ендрју Редмејн који је раније заменио Мета Рајана. Пре тога се нису прославили у азијским квалификацијама где су завршили иза Саудијске Арабије и Јапана.
Због познатих домаћих закона Аустралија је 16 од 20 квалификационих утакмица играла у гстима.
Када је тим Аустралије у питању, истиче се голман Рајан, а у одбрани бисмо могли да гледамо доскорашњег штопера Црвене звезде Милоша Дегенека.
Један од најбољих играча у тиму могао би да буде Ајдин Хрустић, везиста који наступа за Верону у Италији. Одличан је у прекидима и ту би Аустралијанци могли да траже своју шансу.
За голове ће задужен бити Метју Леки, искусни нападач који је у каријери наступао за тимове као што су Борусија Менхенгладбах, Херта и Инголштат.
Аустралијанцима би и излазак из групе био успех - и то велики. Слабији су него што их се нешто старији љубитељи фудбала сећају.
Јако тешко је замислити да Аустралија може даље поред Француске и Данске, али... Није и немогуће.
Распоред
22. новембар
22.00 Француска - Аустралија
26. новембар
13.00 Тунис - Аустралија
30. новембар
18.00 Аустралија - Данска
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала