- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Моћни Французи би репризу из Русије

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаФранцуски фудбалер Килијан Мбапе на Светском првенству у фудбалу 2018.
Француски фудбалер Килијан Мбапе на Светском првенству у фудбалу 2018. - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2022
Пратите нас
Француска је актуелни шампион света и у Катару ће покушати да уради оно што јој је пошло за руком пре четири године у Русији. Гледајући снагу тима, Триколори с правом могу да се надају великом подвигу и одбрани титуле. Дидије Дешан је и даље селектор, постоји систем, па ће Галски петлови многима запржити чорбу.
Французи су освојили и Лигу нација 2021. године, али су испали у раном делу нокаут фазе Европског првенства.
Велики проблем за Триколоре је и што неће моћи да рачунају на Нголоа Кантеа, а видећемо и каква је ситуација са Полом Погбом. Чак и Рафаела Варана мучи повреда.
Ипак, не постоји место у тиму где су Французи слаби, од дефанзиве, бекова, штопера, задњих везних, крила, нападача. У тиму имају и освајача Златне лопте Карима Бензему, те једног од најбољих играча данашњице Килијана Мбапеа, а потенцијал у шпицу додају и Антоан Гризман те Усман Дембеле, Оливије Жиру и Кинглси Коман.
Французи су се до Светског првенства домогли тако што су били први у групи Д европских квалификација. Може се рећи убедљиво. Оставили су иза себе Украјину, Финску, Босну и Херцеговину и Казахастан. Као што би и могло да се очекује од светских шампиона.
У последње време Французи нису играли нешто посебно, добили су само један од последњих шест мечева, али верују да ће бити најбољи када то буде било најпотребније.
Колико год да су добри у нападу, одбрана је мало слабији део тима, па ће противници евентуално у том делу тражити своју шансу. А шансе се ће против Француза свакако бити мале.
Распоред
22. новембар
22.00 Француска - Аустралија
26. новембар
19.00 Француска - Данска
30. новембар
18.00 Тунис - Француска
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала