- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Велики изазов и за мађионичара

© Sputnik / Константин Чалабов / Уђи у базу фотографијаВелико славље Тунишана
Велико славље Тунишана - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2022
Пратите нас
Тунис ће у Катару покушати по први пут у историји да прође групну фазу. То би био велики успех екипе коју предводи селектор Џалел Кадри јер баш и нема неки посебан квалитет на располагању. Осим мађионичара и сјајног фудбалера Вахбија Хазрија. Јако тежак посао да се прође група...
Тунишани су до Мундијала стигли тако што су прошли афричке квалификације, били су боји у другој рунди (у којој су стартовали квалификације) од Екваторијалне Гвинеје и Мауританије, а тим Џалала Кадрија је био први освојивши 13 бодова из шест утакмица. Веома битна победа била је она над Екваторијалном Гвинејом.
У трећој рунди Тунис јеиграо против Малија, непобеђеног тима у квалификацијама, а победом од 1:0 Тунис је прошао даље, на своје шесто Светско првенство у историји.
Када су најбољи фудбалери Туниса у питању, ту никако не треба околишати, већ треба у први план споменути Вахбија Хазрија, човека који је показао у каријери да може да постигне гол на 1001 начин.
О снази Туниса говори и да је овај састав недавно у пријатељској утакмици поражен од Бразила са чак 5:1. Дакле, не треба очекивати чуда од ове репрезентације.
Добра вест по Тунис је да ће последњи дуел у групи играти против Француске, тако да ће све решавати у прва два дуела, а овај трећи ће вероватно послужити за ужитак.
Распоред
22. новембар
16.00 Данска - Тунис
26. новембар
13.00 Тунис - Аустралија
30. новембар
18.00 Тунис - Француска
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала