Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Стејт департмент: Смањити тензије и започети разговоре о Заједници српских општина

© Flickr / Tom ArthurЗграда Стејт департмента
Зграда Стејт департмента - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2022
Пратите нас
Амерички Стејт департмент позвао је данас Београд и Приштину да предузму кораке за смањење тензија и обезбеде мир и стабилност, и указао на неопходност спровођења потписаних споразума, уз напомену да то укључује започињање разговора за успостављање Заједнице српских општина.
Портпарол Стејт департмента рекао је за „Албанијан пост“ да повлачење Срба из приштинских институција није решење за актуелне спорове и да има потенцијал за даљу ескалацију тензија на терену.
Портпарол, којег албански медиј не именује, упозорио је да су животи људи у опасности због реторике која тренутно влада услед ситуације на северу покрајине.
„Акције и реторика који повећавају могућност насиља излажу непотребном ризику невине животе и припаднике међународних мировних снага на терену“, навео је он.
Нагласио је и да су САД сагласне са Европском унијом да су недавни догађаји забрињавајући и да доводе у опасност важан напредак који је до сада постигнут у дијалогу уз посредовање ЕУ.
„Косово и Србија морају да спроведу споразуме које су потписали у процесу дијалога, укључујући и почетак разговора за успостављање Заједнице српских општина“, поручио је портпарол Стејт департмента, пренео је „Косово онлајн“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала