- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пешић поручио Спутњику: Хоћемо на Мундобаскет, нисам дошао да правим каријеру /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићСветислав Пешић
Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2022
Пратите нас
Селектор кошаркаша Србије Светислав Пешић по први пут је након Евробскета одржао конференцију, а тема су биле квалификационе утакмице са Великом Британијом и Турском 11. и 14. септембра.
На питање Спутњика о томе колико је важно да се избори пласман на Светско првенство и Олимпијске игре јер Србија нема медаљу од 2017. године селектор је истакао да ће тим дати све од себе.
„Имао сам прилике да причам од момента када сам дошао, не бих превише ширио причу. Посећивао сам редакције, био на телевизијама, некима сам и досадио. Желим да кажем да су се приоритети променили. Кристеријуми су се променили, систем такмичења такође. Он је апсолутно против свих репрезентација, не само Србије. Значај репрезентације се мења. Укупно гледано, а самим тим и критеријум играча који су кандидати за тим. Сваки успех репрезентације не мора да значи да кошарка напредује. За сваки успех репрезентације може да подигне интерес земље, државе и тако даље, тако и наше. Увек то говорим. Код нас у Србији популарност кошарке се повећава из године у годину, а потенцијали се смањују. То је контрапродуктивно, то је дисбаланс. Зашто је то тако? Мало смо се смањили. Како бих рекао, клупска такмичења добијају на значају, репрезентативна прелазе у неке турнире. Жеља свих навијача и нас који смо у свему томе директни учесници, не поставља се питање. Због тога смо и ту, да пробамо да урадимо све, колико је у нашој моћи да дамо максимум за Мундобаскет, а онда и на Олимпијске игре. Због тога сам дошао. Нисам дошао да правим каријеру нити да пишем нову књигу. Моју књигу сам одавно написао, моја каријера одавно је написана. Овде сам дошао због тога“, одговорио је Пешић на питање Спутњика.
У емисији Миљанов Корнер гостовао је Светислав Пешић.
Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2022
СПОРТ
Пешић пред квалификације открио: Србија без важних играча јури Мундобаскет
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала