- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Још једно „не“! УЕФА опет против оснивања европске лиге најбогатијих

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2022
Пратите нас
Челници Европске фудбалске уније (УЕФА) и најјачих европских лига састали су се данас у Ниону са представницима компаније А22 Спортс менаџмент, која стоји иза пројекта оснивања европске Суперлиге (ЕСЛ), и још једном одбацили идеју о оснивању новог такмичења.
У саопштењу УЕФА се наводи да су састанку присуствовали председник УЕФА Александар Чеферин, званичници европских клубова и лига, као и представници Удружења навијача и Синдиката фудбалера (ФИФПРО). Другу страну су представљали извршни директор компаније А22 Спортс менаџмент Бернд Рајхарт, Анас Лаграри и Џон Хан.
„У складу са јединством европског фудбала, УЕФА и фудбалски актери који учествују још једном су једногласно током данашње расправе одбацили образложење пројекта као што је Суперлига", наводи се у саопштењу УЕФА.
Реал, Барселона и Јувентус били су међу 12 клубова који су у априлу прошле године најавили оснивање Суперлиге. Међутим, Манчестер сити, Манчестер јунајтед, Арсенал, Ливерпул, Челси, Тотенхем, Интер, Милан и Атлетико Мадрид су одлучили да се повуку из овог пројекта.
Реал, Барселона и Јувентус су одлучили да подрже идеју оснивања европске Суперлиге.
„Учесници су са изненађењем примили к знању тврдње генералног директора 'А22 Спортс менаџмент' да ова компанија не представља ниједан клуб ни у ком својству, укључујући и три клуба који настављају да отворено подржавају пројекат", додала је УЕФА.
Енглески клубови нису учествовали на данашњем састанку, јер морају да присуствују седници акционара Премијер лиге, наводи УЕФА.
Недавно је гост емисије Миљанов корнер био новинар Небојша Петровић који је говорио о Светском првенству.
Навијачи Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2022
СПОРТ
Желели га Реал и Барселона, узели га – Црвена звезда и Србија /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала