- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Председник Думе: Три су разлога што демократе у Америци губе Представнички дом

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаЗграда Државне думе Русије
Зграда Државне думе Русије - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2022
Пратите нас
Председник Думе Вјачеслав Володин сматра да су разлози за то што је Демократска странка изгубила већину у Представничком дому америчког Конгреса – економски проблеми, унутрашњи раскол и криза власти.
Коментаришући резултате избора за амерички Конгрес он је на свом Телеграм каналу написао да је Бела кућа годинама сукобила Американце једне с другима, на расној, верској и политичкој основи.

„Пропаганда ЛГБТ, наметање истополних бракова, разарање традиционалних вредности створили су дубоки јаз у америчком друштву“, оценио је председник Думе.

Володин је уверен и да ће се криза власти у Америци продубити како се буду приближавали избори 2024. године уколико Вашингтон не буде кардинално променио унутрашњу и спољну политику.
Према тренутним пројекцијама, ситуација у Сенату је тесна, док у Представничком дому републиканци имају велику предност и мало им недостаје да први дођу до 218 места, неопходних за већину у доњем дому Конгреса.
Пројекције Си-Ен-Ена, показују да је трка у Сенату неизвесна — тренутно је 48:48, док је у Представничком дому ситуација знатно у корист републиканаца — 195 места, према 174, колико имају демократе.
Избори у Америци - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2022
СВЕТ
Републиканци воде у трци за Представнички дом, главне битке за Сенат воде се у четири државе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала