- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски војни часопис: САД раде на средствима за неутрализацију нуклеарног оружја Русије

© AP Photo / J.T. ArmstrongТестирање интерконтиненталне балистичке ракете „Минутмен“
Тестирање интерконтиненталне балистичке ракете „Минутмен“ - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе припремају средства за неутрализацију руског нуклеарног оружја која ће, како је планирано, моћи да погоде значајан део арсенала пре него што државне власти донесу одлуку о узвратном нападу, објавио је часопис за војне команданте „Војна мисао", који издаје Министарство одбране Русије.
Према писању листа, САД у циљу очувања глобалног лидерства покушавају да реализују комплекс мера за обуздавање Русије како нуклеарним, тако и стратешким ненуклеарним оружјем. Истовремено, истичу аутори, теорија обуздавања у САД и у земљама НАТО-а замењена је теоријом превентивних борбених дејстава.

„У средњорочној перспективи, САД теже да поседују стратешко ненуклеарно оружје које брзо погађа циљ и формално не потпада под било каква билатерална или међународна ограничења, чијом применом је могуће испуњење стратешких офанзивних задатака, који омогућавају уништавање значајног дела руских нуклеарних снага, пре него што Врховни командант Оружаних снага Русије донесе одлуку о узвратном удару", наводи се у чланку.

Према закључцима публикације, „ово се може крајње негативно одразити на националну безбедност Русије и захтеваће од њеног политичког руководства активно супротстављање новонасталим претњама".
У дугорочне планове Вашингтона, према речима аутора чланка, спада и стварање стратешких високоефикасних система ватреног наоружања, која раде по принципу извиђачког ударног система, оружја усмерене енергије и других перспективних система.
У средњорочној перспективи у САД би требало да се појави нека средња структура, опремљена постојећим и средствима која америчке снаге тек треба да добију, а која имају кинетичко и некинетичко, глобално и регионално, као и нуклеарно дејство.
Испаљивање ракете АТАЦМС током вежбе јужнокорејске и војске САД - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2022
РУСИЈА
Русија: Америка модернизује атомске бомбе у Европи – снижава се праг употребе нуклеарног оружја
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала