- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Сиријски милитанти држе као живи штит више од две хиљаде избеглица

© AP PhotoСиријске избеглице у кампу Рукбан на граници Сирије и Јордана
Сиријске избеглице у кампу Рукбан на граници Сирије и Јордана - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2022
Пратите нас
Милитанти, које контролишу Сједињене Америчке Државе, држе као живи штит више од две хиљаде избеглица у избегличком кампу „Ер Рукбан“ у Сирији, изјавио је заменик шефа руског Центра за помирење зараћених страна у Сирији, генерал-мајор Олег Егоров.

„Милитанти незаконите оружане формације, коју контролишу САД, ‘Магавир ес Саура’ држе као живи штит више од две хиљаде избеглица у кампу. Такозвана ‘међународна антитерористичка коалиција’ коју предводе САД, кршећи резолуцију Савета безбедности Уједињених нација из 2015. године број 2254, и даље спречава учешће руских експерата и представника међународних организација у припреми и спровођењу хуманитарних акција на територији која је под њеном контролом“, рекао је Егоров на брифингу.

Он је навео, да је избеглицама потребна храна, вода и медицинска помоћ, али да не могу да напусте камп без „откупа“ који морају да плате милитантима, а који је много већи од суме коју имају.
Егоров је додао, да је представник команде коалиције, генерал америчке војске Ерик Стронг одбио захтев Русије да се дозволи експертској групи Центра за помирење зараћених страна у избегличком кампу „Ер Рукбан“ да оцени хуманитарну ситуацију.
Заједничка војна руско-турска патрола у сиријској провинцији Идлиб - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2022
РУСИЈА
Сиријске снаге одговориле на напад дроновима: Ликвидирано преко 90 терориста, рањено 135
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала