- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Самураји на бундеслигашки погон

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаФутбол. ЧМ-2018. Матч Бельгия - Япония
Футбол. ЧМ-2018. Матч Бельгия - Япония - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2022
Пратите нас
Иако воле да кажу како их краси упорност камиказа и моћ самураја, Јапанци никако да се „опусте до даске“ на великим такмичењима. Од Француске и Мундијала 1998. на сваком другом светском првенству дођу до осмине финала, а тачно 20 година након што су били домаћини СП 2002. традиција им наговештава брз повратак кући.
На путу до Катара прошли су кроз чудне азијске квалификације у којима су били другопласирани у својој групи у трећој и последњој рунди АФЦ квалификација.
Испред њих се, изненађујуће, нашла на крају Саудијска Арабија, са којом су водили велику борбу за прво место. После пораза од Омана и Саудијске Арабије, Јапан је забележио шест победа на последњих седам утакмица и изборио се за директан пласман у Катар.
Такмичење су окончали са седам победа, ремијем и два пораза, укупно са 22 освојена бода, али и изградили тим који игра фудбал на бундеслигашки погон.
Јошида, Ито, Харагучи, Ендо, Танака, Камада, Доан... играчи су који воде главну реч у својим клубовима у Немачкој.
Прва звезда је вероватно нападач Монака Такуми Минамино, али ће он морати да подигне ниво форме уколико жели да његова селекција буде конкурентна у Катару.
Распоред
23. новембар
14.00 Немачка – Јапан
27. новембар
11.00 Јапан – Костарика
1. децембар
20.00 Јапан – Шпанија
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала