- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

„Свето тројство“ и тим који се не мења

© Sputnik / Александр Кряжев / Уђи у базу фотографијаФутбол. ЧМ-2018. Матч Бразилия - Коста-Рика
Футбол. ЧМ-2018. Матч Бразилия - Коста-Рика - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2022
Пратите нас
Многи од нас вероватно не знају ни да их нађу на мапи, али Костариканци у минулој деценији не пропуштају велика фудбалска такмичења. Успон им траје колико и каријера врсног голмана Кејлора Наваса који ће опет предводити другаре на Мундијалу у Катару.
Костариканци су међу последњима обезбедили визу за Светско првенство. Били су четврти у квалификацијама на тлу Северне Америке, па су морали у бараж где су победили Нови Зеланд у једном мечу у Дохи поготком Џоела Кембела у трећем минуту.
Популарни Тикоси су у групној фази имали 25 бодова, колико и селекција САД, из седам победа, четири ремија и три пораза, али су због слабије гол-разлике (13:8) морали у бараж иако су имали бољи међусобни скор од Американаца.
Тог 14. јуна у баражу у Дохи требало је само да оправдају улогу фаворита против Новог Зеланда. Рано су дали гол преко искусног Кембела, али и имали среће јер је тиму из Океаније ВАР поништио изједначујући гол у 39. минуту због фаула у напaду Криса Вуда. Чим су Новозеланђани остали са десеторицом у 69. минуту победник је био познат.
Тим који добија не треба мењати, па ће и на овом првенству, као и на претходна два „свето тројство“ Костариканаца чинити: голман ПСЖ-а Кејлор Навас, леви бек Реал Солт Лејка Брајан Овиједо и нападач мексичког Леона Џоел Кембел.
Распоред
23. новембар
17.00 Шпанија – Костарика
27. новембар
11.00 Јапан – Костарика
1. децембар
20.00 Костарика – Немачка
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала