- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

У потрази за старим сјајем

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаФутбол. Кубок конфедераций-2017. Матч Германия - Мексика
Футбол. Кубок конфедераций-2017. Матч Германия - Мексика - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2022
Пратите нас
„Фудбал је игра у којој увек на крају побеђују Немци“, омиљена је крилатица која је годинама красила велике генерације ове репрезентације. Од 2014. и чувене титуле у Бразилу украшене седмицом против домаћина, Немци траже стари сјај и надају се да их он чека ове зиме баш у Катару.
Немци су на путу до Катара стигли из Групе Ј европског дела квалификација где су били убедљиво најбољи. Освојили су прво место уз 27 бодова од могућих 30, девет више од другопласиране Северне Македоније.
Девет победа и пораз, уз гол-разлику 36:4, биланс су селекције Хансија Флика у релативно слабој групи у којој су били изразити фаворити. Нови селектор је преузео тим од Јогија Лева после елиминације са Европског првенства и остварио седам везаних победа.
Пораз од Северне Македоније у Дуизбургу у трећем колу (3:1) упалио је црвену лампицу. Био је то и последњи меч за Лева у квалификацијама за Светско првенство на клупи Немачке, после којег је Флик посложио ствари како треба.
Универзалац Бајерна Џошуа Кимих момак је од ког се очекује да води главну реч у овом тиму. Иако имају сјајне индивидуалце и старије од њега попут Гундогана, Рудигера или Томаса Милера, „брејв харт“ Бајерна има пуну подршку селектора Флика.
Једино што немају правог нападача. Тимо Вернер је отпао због повреде, а млади Нмеха из Волфзбурга је још неискусан на топ нивоу и то би могао да буде највећи проблем Немаца у Катару.
Распоред
23. новембар
14.00 Немачка – Јапан
27. новембар
20.00 Шпанија – Немачка
1. децембар
20.00 Костарика – Немачка
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала