- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Вечито млада „црвена фурија“

© AP Photo / Antonio CalanniФудбалери Шпаније прослављају гол против Италије у Лиги нација
Фудбалери Шпаније прослављају гол против Италије у Лиги нација - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2022
Пратите нас
Чувена „Црвена фурија“ спрема се за своје 12 узастопно светско првенство на коме ће пробати да поврати славу из Јужне Африке 2010. када се окитила титулом првака света. Луис Енрике има на располагању талентовани тим који нико не сме унапред да отпише.
Шпанци су на путу до Катара стигли из Групе Б европских квалификација где су били први у групи са 19 бодова. Квалификације су окончали са четири поена више у односу на другопласирану Шведску.
Шест победа и по један пораз и реми, биланс су снажне селекције Луиса Енрикеа која је одиграла само осам утакмица пошто је била смештена у мању групу, са пет селекција. Иако је имала доброг ривала у Шведској, квалитет је преовладао на крају.
Квалификације су отворили мршавим ремијем у Грчкој (1:1), али је прави шок био пораз у Солни од Шведске (2:1) којим је прекинута вишегодишња серија без пораза у квалификацијама за велика такмичења.
Одлука је пала у последња два кола, Швеђани су поразом у Грузији (2:0) изгубили два бода предности коло пре краја, Шпанија везала четири победе укључујући и ону над Шведском од 2:0 последњег дан и оверила прво место.
Искусним „вуковима“ као што су Бускетс, Аспиликуета, Алба и Карвахал, придодати су млади „лавови“ Пау Торес, Родри, Феран Торес, Педри, Гави, па селектор Луис Енрике има стварно велики таленат на располагању и задатак да прође групу са Немачком у коју је упао.
Распорeд
23. новембар
17.00 Шпанија – Костарика
27. новембар
20.00 Шпанија – Немачка
1. децембар
20.00 Јапан – Шпанија
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала