- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Америка и НАТО желе да им се забораве злочине у Авганистану

© Sputnik / Нэнси Сисель / Уђи у базу фотографијаСтални представник Русије у УН Василиј Небензја
Стални представник Русије у УН Василиј Небензја - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2022
Пратите нас
Истраге о злочинима САД и НАТО-а у Авганистану се не спроводе због грубе уцене Вашингтона, изјавио је стални представник Русије при УН Василиј Небензја, говорећи на састанку Генералне скупштине светске организације.
"Запад би волео да сви забораве на неодговорне акције америчке и НАТО војске, које су редовно изводиле неселективне ваздушне нападе на обичне Авганистанце. Да не говоримо о ноћним рацијама и вансудским убиствима цивила, укључујући жене и децу. Иначе, о овоме је тек недавно још једном писао Би-Би-Си. Нажалост, упркос извештајима разних независних невладиних организација о гнусним ратним злочинима у циљу постизања правде и привођења починилаца правди, истраге никада нису спроведене због уцена Вашингтона“, рекао је Небензја.
Према речима дипломате, „овакав цинизам није нека вест, то је типичан односа за САД и њихове савезнике према ратним злочинима које су починили у другим кризним тачкама, укључујући Ирак, Сирију и Либију.
"У том контексту, покушаји западних колега да истичу само тему кршења људских права које су починиле де факто власти - изгледају лицемерно“, истакао је стални представник Русије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала