- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска амбасада: Путин би могао да присутвује самиту Г20 у Индонезији у онлајн режиму

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин у Казахастану
Председник Русије Владимир Путин у Казахастану - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2022
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин могао би да учествује у раду самита Г20 у Индонезији у онлајн режиму, питање се још разматра, саопштио је портпарол руске амбасаде у тој земљи Александар Тумајкин.
У саопштењу се додаје да ће руску делегацију на самиту, који ће се одржати од 15-16. новембра на индонезијском острву Балију, представљати министар иностраних послова Сергеј Лавров.
Министарство иностраних послова Русије потврдило је Спутњику да ће Лавров представљати руску делегацију на самиту у Индонезији.
Са друге стране, Ројтерс је, позивајући се на портпарола министра-координатора за поморска и инвестициона питања Индонезије, Џодија Махардија објавио да Путин неће присуствовати самиту.

„Председник Русије Владимир Путин неће присуствовати састанку лидера чланица Г20 на Балију следеће недеље. Путина ће представљати министар иностраних послова Сергеј Лавров, који ће се једном од састанака придружити у онлајн режиму“, цитирала је званичника агенција.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је јуче да се разматрају различити форамти учешћа Русије на самиту Г2, а да ће одлука бити донета наредних дана.
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2022
РУСИЈА
Блумберг: Путин не иде на Г20 - шаље Лаврова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала