- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Докле више, Модрићу?

© AP Photo / Robert PerryЛука Модрић прославља гол Хрватске против Шкотске
Лука Модрић прославља гол Хрватске против Шкотске - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2022
Пратите нас
Предстојећи Мундијал у Катару биће треће узастопно светско такмичење на коме ће учествовати „коцкасти“. Као независна држава, Хрвати се такмиче од 1994. године, а на првом великом у Француској 1998. били су трећи на свету.
Потом су на Мундијалима 2002, 2006. и 2014. испадали у групној фази, али су 2018. опет стекли поштовање фудбалског света пласманом у финале против Француске.
Хрвати су до Мундијала у Катару стигли из европских квалификација као најбоља селекција у групи Х са бодом више од Русије, која је касније суспендована због ситуације у Украјини.
Током квалификација, Хрватска је победила на седам утакмица и изгубила само једном, а постигли су 21 погодак.
Кључна утакмица била је она против Русије на сплитском „Пољуду“ у последњем колу, када су гости стигли са два бода предности и одговарао им је и реми за прво место. Али, по невероватном пљуску, Хрвати су славили аутоголом Кудријашова.
У 38. години Лука Модрић је и даље главна звезда „коцкастих“. Иако многи тврде да му је ово последњи Мундијал, ас Реала каже да не размишља о пензији. Поред њега, треба обратити пажњу на „вечитог младића“ Ивана Перишића, али и звезду у настајању, штопера Лајпцига Јошка Гвардиола.
Распоред
23. новембар
11.00 Мароко - Хрватска
27. новембар
17.00 Хрватска - Канада
1. децембар
16.00 Хрватска - Белгија
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала