- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда испала из Европе и зарадила дупло више од Партизана

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалери Црвене звезде и Партизана излазе на терен
Фудбалери Црвене звезде и Партизана излазе на терен - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2022
Пратите нас
Вечити ривали су у различитом расположењу окончали јесен у Европи. Звезда је елиминисана са међународне сцене, док је Партизан обезбедио „европско пролеће“ и бар још две утакмице у нокаут фази Лиге конференција.
Оно што занима сваког љубитеља фудбала у Србији је колико су црвено и црно-бели зарадили новца за пласман у групну фазу.
Специјализовани сајт за коефицијенте и зараде у УЕФА такмичењима објавио је зараду свих клубова који су ове јесени учествовали у групним фазама Лиге шампиона, Лиге Европе и Лиге конференција.
Утисак је да наши клубови уопште нису прошли лоше, и да Партизан још може да дође до „бонуса" током пролећа где ће на жребу у понедељак сазнати име противника.
Црвена звезда је од квалификација за Лигу шампиона и групне фазе Лиге Европе зарадила укупно 12.748.813 евра.
Интересантно, Звезда је на четвртом месту по заради од УЕФА премија у Лиги Европе - и први клуб са толиким новцем који се није пласирао у наставак такмичења.
Такође, Звезда се није прославила ни када је у питању коефицијент, тако да је ове сезоне зарадила свега 4.000 бодова за себе.
Што се тиче Партизана, они су тек 13. тим по заради у Лиги конференција, односно само три тима која су се још пласирала у наставак такмичења су зарадила мање новца од њих.
Црно-белима следи премија од 6.445.401 евра, а као што рекосмо, то може да се надогради током пролећа у случају победа и пролазака у даље рунде Лиге конференција.
► О учешћу српских клубова у европским такмичењима недавно је у емисији Миљанов корнер говорио Раде Богдановић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала