- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Вељковић за Спутњик открива формулу за заустављање Нејмара и Бразилаца

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаМилош Вељковић
Милош Вељковић - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2022
Пратите нас
На списку репрезентације Србије за Светско првенство нашло се име дефанзивца Вердера из Бремена Милоша Вељковића. Може се рећи – очекивано. Заправо, врло је могуће да видимо Вељковића у првој постави наше одбране. О очекивањима пред Светско првенство Вељковић је по објављивању списка говорио за Спутњик.
Јасно је да је Вељковић очекивао да буде на списку, али никада није једноставно. Познато је како се у свету прати објављивање коначних спискова и да је увек у питању драма.
Чак и док говори за Спутњик, Милошу звони телефон, стижу похвале и честитке.
„Наравно, очекивао сам, увек се чека до краја, али надао сам се. Велика је ствар, сваки фудбалер сања о томе и мени је велика част да играм за Србију и да представљам своју земљу“, каже Вељковић за наш сајт.
Па додаје да међу играчима са списка, њих 26, влада добра атмосфера.
„Добро се познајемо, уиграни смо, момци мање више су сви играли у квалификацијама и у Лиги нација. Знамо се и слажемо се добро. Мислим да је списак отприлике очекиван“, истиче српски дефанзивац.
Са чиме би штопер Орлова био задовољан, са каквим резултатом?
„Не бих сада пуно да причам, да се говори о резултатима. Нама је циљ да дамо максимум и да покажемо игру какву смо много пута показали са селектором Пиксијем. Ако играмо своју игру и дамо све од себе, онда је могуће да остваримо добар резултат. То треба да нам буде у глави, да играмо свој стил фудбала без обзира ко је противник“, истиче Вељковић.
Србин у Немачкој игра у клубу који форсира игру са тројицом у дефанзиви. То ће му свакако бити од значаја јер и Драган Стојковић Пикси форсира сличан систем.
„Да, да, играм централног и у клубу. Играо сам и десно и лево, а сада играм централног. Играмо са тројицом као у репрезентацији, уигран сам. Боље је тако. Осећам се добро, имамо добру сезону. Ушли смо у прву лигу, циљ нам је да покажемо шта можемо и тренутно је добар моменат за то“.
Противници?
Бразил, Швајцарска и Камерун. Утисак је да ће Орлови имати јако тежак задатак.
„Све су различити ривали. Бразил не морам ни да причам, имају велики квалитет, много играча у великим клубовима, који су у форми. Имају комплетан тим. У свакој утакмици, нема везе да ли против Бразила или Швајцараца или Камеруна морамо да дамо све од себе да бисмо дошли до три бода“.
Најтежи посао за Вељковића и нашу дефанзивну линију на Мундијалу биће да зауставе нападаче Бразила који су невероватно убојити.
Међу њима биће нико други до фудбалер Пари Сен Жермена - Нејмар.
Како га зауставити, то је магично питање?
„Бразилци су јаки, имају индивидуални квалитет. Наравно да је тешко играти против Нејмара. То треба да се уради као екипа, а не један на један. Наравно, биће ситуација и један на један и два на један, то нема шта, али треба да гледамо да их зауставимо као екипа. То је мање више формула“.
Заправо, Вељковић је већ једном савладао Бразил, у финалу Мундијалита 2015. године.
„Лепа сећања, свакако. Али, скроз другачија утакмица. Не треба сада много да се мисли о прошлости“, самоуверено констатује Вељковић на крају разговора за Спутњик.
Гост емисије Миљанов корнер је директор репрезентације Стеван Стојановић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала