- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Министарство одбране: Завршено пребацивање руских снага на леву обалу Дњепра

© Sputnik / Виктор Антонюк / Уђи у базу фотографијаРуска војска у Донбасу
Руска војска у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2022
Пратите нас
Руско Министарство одбране саопштило је да је јутрос у 5.00 сати по руском времену завршено пребацивање јединца руске војске на леву обалу Дњепра.
„На подручју Херсона јутрос у 5.00 сати по московском времену завршено је пребацивање јединица руске војске на леву обалу реке Дњепар. Ништа од војне технике и наоружања није остало на десној обали. Сви руски војници пребацили су се на леву обалу Дњепра. Снаге су заузеле раније припремљене положаје“, наводи се у саопштењу Министарства.
Такође се истиче да губитака у људству није било.
„Губитака у људству, наоружању, војној техници и материјалним средствима није било. Свим цивилима који су желели да напусте десну обалу пружена је помоћ у евакуацији“, истакло је Министарство.
Како се додаје, украјинска војска је у претходна два дана напредовала не више од 10 километара у два дела Херсонске области.
Применом артиљерије, авијације и минско-експлозивних баријера украјинске снаге су задржане на удаљености од 30-40 километара од области где су се руски војници пребацивали преко Дњепра.
Током пребацивања на леву обалу оборено је 28 пројектила „Химарс“ и још пет пресретнуто.

Оборена 32 пројектила „Химарс“

Руска ПВО оборила је у протекал 24 сата 32 пројектила које су украјинске снаге испалиле из система „Химарс“, пет противрадарских ракета „Харм“, седам дронова, саопштило је Министарство.

Одбијен напад на фронту код Красног Лимана

Руске снаге су одбиле напад две моторизоване јединице украјинске војске и пољских плаћеника на подручју Красног Лимана. Ликвидирано је и рањено 90 припадника украјинских снага, наводи се у саопштењу.
У Запорошкој области оборен је украјински хеликоптер Ми-8, а на територији ЛНР и Харковској области уништене су батерије хаубица М777 и „Акација“.
Код Николајева је уништено складиште муниције 28. Механизоване бригаде украјинске војске.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала