Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Пољопривредник из Апатина: Видео сам црног пантера

CC0 / / Црни Пантер
Црни Пантер - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2022
Пратите нас
Петар Сладић, пољопривредник из Апатина тврди да је црног пантера видео у недељу , приликом сетве на својој њиви, на атарској тромеђи Апатина, Сонте и Свилајева.
Он наводи да нема никакве сумње да је у питању био црни пантер, јер као бивши ловац добро познаје анатомију локалне дивљачи, али да је неколико дана оклевао да случај пријави полицији, јер се плашио подсмеха локалног становништва у малој средини.
Наводи и да је случај пријавио када је од још неколико локалаца чуо да су такође видели егзотичног предатора у војвођанском атару.
"Сејали смо јечам колега и ја, довезао сам семе камионом. У једном моменту из правца шипражја изашла је животиња за коју сам одмах рекао шта је, није трeбало да буде ту. Колега ме је питао шта ми ово гледамо, рекао сам – у велику мачку. Ишла је грациозним ходом, врло добро познајем животиње. Ишла је, није се освртала, није бежала, дошла је до неке средине те њиве, стала, погледала према нама, задржала се пар секунди и отишла. Дуго сам је гледао, били смо у неверици. Нема сумње шта сам видео, да ли неко верује или не", прича Сладић.
Како каже, све ово је испричао из добре намере.
Дан након што је ЈП „Војводинашуме“, шумска управа Апатин, издала саопштење у ком упозорава грађане, „да је уочен црни пантер, да је предатор опасан, те да уколико га неко уочи требало би да обавести надлежну полицију“, из шумске управе Апатин кажу за Н1 да су саопштење издали на захтев полиције, премда њихове службе на терену које покривају нису уочиле нити предатора, нити трагове који би указивале на његово присуство у Апатинском риту – попут отисака или костију животиња које је појео предатор.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала