- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Бразил чека 20 година и сви верују – то је то!

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаТијаго Силва и Нејмар прослављају гол против Србије
Тијаго Силва и Нејмар прослављају гол против Србије - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2022
Пратите нас
Довољно је рећи петоструки прваци света. Али, Бразил пуних 20 година чека „Златну богињу“ и сви у земљи „самбе и кафе“ верују да селектор Тите и његови ученици, предвођени планетарном звездом Нејмаром, могу да обрадују нацију на Мундијалу у Катару.
Тотална доминација „селесаа“ кроз CONMEBOL квалификације, где су се „прошетали“ без пораза у чак 17 одиграних утакмица.
У првих 12, имали су 11 тријумфа, па су већ тада и теоретски „оверили визу“ за Катар на смотру највећих. Импресивна је била гол-разлика Титове казнене експедиције која је постигла 40 голова, док је одбрана капитулирала само пет пута.
Од одбране све креће, свестан је тога и Тите, али је исто тако свестан и да се од репрезентације Бразила, очекује да игра лепршаво, атрактивно и да постиже голове. За то су задужени Нејмар и екипа, док Милитао, Силва и остали имају задатак да чувају мрежу Алисона, првог голмана Ливерпула.
Бразил је већ на старту квалификације „показао зубе“, напунио је мрежу Боливије до врха – 5:0, показавши да што пре жели да се нађе на Мундијалу.
И већ у првој половини новембра „селесао“ је и званично заузео своје место у Катару. Пала је Колумбија минималним резултатом, а једини гол постигао је Нејмар.
Управо је Нејмар лидер националног тима који практично има две поставе и не зна се која је јача. На свакој позицији Тите има бар двојицу-тројицу фудбалера, што му дозвољава да „експериментише“. Али, јасно је да то неће чинити у Катару, већ да зна којих 11 ће му почињати.
Осим Нејмара, доста се очекује и од Пакете који игра одлично у дресу Вест Хема, а изненађење би могао да буде Бруно Гимараеш из Њукасла, који игра фантастично у Премијер лиги, док су за голове задужени Ришарлисон и Габријел Жесус који су добили предност у односу на прецртаног Фирмина.
Бразилци су фаворити у Групи Х на Мундијалу, где се још налазе Србија, Швајцарска и Камерун. Интересантно да је и пре четири године на СП у Русији жреб спојио „селесао“, Орлове и „сајџије“.
Тада је Бразил прошао као првопласирани тим, а према прогнозама кладионица исто се очекује и овога пута.
Распоред
24. новембар
20.00 Бразил – Србија
28. новембар
17.00 Бразил – Швајцарска
2. децембар
20.00 Камерун – Бразил
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала