- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

„Лавови“ су гладни успеха!

© AFP 2023 / KENZO TRIBOUILLARDКамерун
Камерун - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2022
Пратите нас
Камерун је један од пет представника Африке на Мундијалу и жели свима да „помрси рачуне“. Чињеница је да су ученици Ригоберта Сонга најслабији тим на папиру, али то ништа не мора да значи. Баш због тога што немају никакав притисак су најопаснији.
„Лавови“ су прескочили Мундијал у Русији 2018. године, с обзиром на то да су претходни пут били актер СП у Бразилу 2014.
Сада су кроз драму и победу над Алжиром (2:1) после невиђене драме и продужетака успели да „ускоче у воз“ за Катар. Херој победе био је Карл Токо-Екамби који је постигао погодак у 124. минуту!
Камерун ће уз Гану, Сенегал, Тунис и Мароко бити представник „црног континента“ у Катару.
Једна од највећих звезда налази се међу стативама, у питању је бивши голман Ајакса Андре Онана, који је појачао Интер, а главни адути у нападу су управо поменути Токо Екамби, Венсан Абубакар и Ерик Чупо Мотинг из Бајерн Минхена.
Камерунци отварају СП против Швајцарске, а Србија их је добро запамтила у једином одмеравању снага 2010. године у Београду на стадиону Партизана, када су „орлови“ славили резултатом 4:3 у пријатељском сусрету.
Распоред
24. новембар
11.00 Швајцарска - Камерун
28. новембар
11.00 Камерун - Србија
2. децембар
20.00 Камерун - Бразил
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала