- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Србија је „црни коњ“!

© Sputnik / Лола ЂорђевићКапитен фудбалске репрезентације Србије Душан Тадић
Капитен фудбалске репрезентације Србије Душан Тадић  - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2022
Пратите нас
Европски Бразилци био је надимак Југославије која је некада давно била фудбалска велесила, а сада Србија под командом Драгана Стојковића Пиксија у сваком смислу те речи то оправдава. Игра атрактивно, а резултат не изостаје, што су на својој кожи осетиле селекције попут Португалије, Норвешке, Ирске.
У једном од недавних текстова ФИФА где су представљане репрезентације које ће се борити у Катару на Мундијалу, за Србију је употребљен назив „црни коњ“ којег сви желе да избегну. Е, управо то је Пиксијева Србија.
Шампионски ДНК донео је легендарни Драган Стојковић откако је постао селектор. Гине се за сваку лопту, не пада се после примљеног гола, јури се преокрет.
Тако је почео у квалификацијама против „жилавих“ Ираца на Маракани (3:2), да би идентичан сценарио био виђен против Португалије у Београду (2:2), а завршни ударац на путу ка Светском првенству задат је у „паклу Лисабона“, где је херој нације Александар Митровић голом у 91. минуту запечатио судбију Португалије, док је Орлове директно лансирао у Катар.
Митровић и Влаховић су ударне игле неке нове и моћне Србије, али их муче повреде и питање је колико ће и када бити спремни за изазове у Катару.
„Диригент“ Пиксијевог симфонијског оркестра је искусни капитен Ајакса Душан Тадић, чије лопте имају „очи“.
Куглице су у Катару поново спојиле Бразил, Србију и Швајцарску, „нови колачић“ је Камерун, а како Орлови не крију да имају високе амбиције, јасно је да је полазна основа излаз из групе.
Распоред
24. новембар
20.00 Србија – Бразил
28. новембар
11.00 Србија – Камерун
2. децембар
20.00 Србија – Швајцарска
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала